Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 7 noiembrie 2022

joe_biden1.jpg

Sursa imaginii: 
MANDEL NGAN AFP via rfi.fr

Analizam informatiile prezentate de cotidianul american The Washington Post care a scris recent, citând surse apropiate discuțiilor, că în privat administrația președintelui Biden cere Kievului să fie deschis față de ideea de a negocia cu Rusia. Sunt voci care avertizeaza ca „oboseala” din Occident față de conflictul din Ucraina, în contextul creșterii prețurilor la energie și a nivelurilor record ale inflației, reprezintă cea mai mare vulnerabilitate a Ucrainei.

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Ursula von der Leyen merge la Chişinău şi anunță că Bruxelles va ajuta Republica Moldova să facă față crizei energetice fara precedent. Exista riscul ca tara vecina sa ramana fara gaze si electrictate la iarna. România asigură Chisinaului peste 90% din necesarul de consum de energie electrică.

Cu o luna inainte intalnirii cruciale a Consiliului Justitie si Afaceri Interne, privind aderarea Romaniei la Schengen, eurodeputatul PNL, Siegfried Muresan spune ca un ton agresiv in fata Olandei nu ar ajuta la nimic. Argumentele in interviul din aceasta seara...

Iar la Sharm el Sheik, in Egipt, reprezentanti din aproape 200 de tari incearca sa dea un nou suflu luptei impotriva incalzirii climatice. Războiul din Ucraina şi criza energetica ar putea retrograda  problemele legate de climă.

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 7 noiembrie 2022