Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Aplicaţia "Amiabilă", o soluţie rapidă pentru accidentele auto

oraderisc_amiabila.jpg

Sursa imaginii: 
Ora de risc

Aproximativ 90% dintre accidentele auto petrecute pe drumurile din România sunt uşoare, implicând doar daune materiale între două vehicule, fără răniri sau decese. În aceste cazuri, cei mai mulţi şoferi preferă să încheie o înţelegere, numită constat amiabil., dar de multe ori descoperim că nu avem la noi cele două exemplare dintr-un formular special, autocopiativ.

Practic, conducătorii auto români vor scăpa, de acum, de această grijă şi de o mare parte din bătaia de cap şi de birocraţie, pentru accidente de tipul menţionat la început. Toate aceastea se datorează unei aplicaţii pe mobil de mare succes, numită "Amiabila", furnizată de către BAAR - Biroul Asigurătorilor Auto din România. Aceasta face posibil ca şoferii implicaţi să nu se mai îngrijoreze când nu au la ei un formular de înţelegere amiabilă.

La doar două săptămâni de la intrarea în vigoare a reglementărilor care permit încheierea formularului "Constatare amiabilă de accident" şi în format electronic, numărul de conturi creat în aplicaţia "Amiabila" a depăşit cifra de 50.000, informează BAAR.

Despre succesul aplicaţiei "Amiabila, cât şi despre utilitatea acesteia în rândul conducătorilor auto care au deja cont, au discutat la "Ora de risc" Sergiu COSTACHE, Preşedinte ApPA şi invitaţii săi: Mihai NECRELESCU, Risk Manager şi Alin ENESCU, Director Departament Proiecte Speciale şi Project Manager, BAAR.

Emisiuni disponibile : http://www.rfi.ro/tag/ora-de-risc

Pentru a urmări toate emisiunile, dezbaterile şi interviurile din programul Ora de risc, vă invităm să vă abonaţi la canalul de YouTube al RFI Romania (click şi pe clopoţel pentru notificări).