Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cântă cu Vama, pe 18 noiembrie la Polivalentă

vama.jpg

Concert VAMA pe 18 noiembrie la Sala Polivalenta din Bucuresti
Vama a fost fondată de Tudor Chirilă și Eugen Caminschi care au decis în 2006, după 10 ani de activitate alături de Vama Veche, să se reinventeze și să ducă mai departe ideea de spirit mereu tânăr. Alături de Tudor şi Eugen, Vama mai înseamnă Gelu Ionescu (claviaturi), Lucian „Clopo” Cioargă (tobe) şi Dan Lucian Opriș (bas).
Sursa imaginii: 
Vama Music Facebook

După ce a fost forțat să anuleze concertul din vară programat la Arenele Romane, în urma unui diagnostic de edem la corzile vocale, Tudor Chirilă repetă de zile bune revenirea pe scenă în marele concert Vama, anunțat pentru 18 noiembrie, la Sala Polivalentă. "Am sperat că edemul va ceda la tratament, dar țeapă. Am ajuns într-un final la Hamburg la început de septembrie unde m-am operat și am început reeducarea vocala post operatorie". O întâlnire importantă cu scena pentru Tudor Chirilă & Vama, la Sala Polivalentă.

Ce faci când vocea nu te mai ajută? Forțezi, încerci, ești susținut de colegii de trupă, după care, într-un final, cand teama și neincrederea cresc în tine, accepți că trebuie să cobori de pe scenă. În 2021, turneul național cu spectacolul "Visul Amarican" de Eric Bogosian, în regia Iarinei Demian, a fost un adevărat succes pentru Tudor Chirila. Un alt motiv de bucurie, o alta provocare a fost reprezentată de turneul Vama Neconvențional desfășurat anul trecut. Iar realizările de anul trecut au venit după o întreagă perioada de efort susținut pentru trupa Vama, o trupa care nu a acceptat să tacă în pandemie.

Trupa a produs o petrecere online pentru absolvenții de liceu și facultate rămași fără banchet în 2020, din pricina restricțiilor. Apoi, a fost VAMAFEST, primul festival digital al unei trupe din Romania, maraton de muzică și educație întins pe două zile, iar "Vama deschide Vama" a fost un dublu concert la apus și răsărit, eveniment unic în peisajul muzical de streaming din România.

În 2020, în plina pandemie, Vama a fost singura trupa care a reușit să se adapteze la restricții și să susțină un concert la Arenele Romane. Singura trupa, din 2020, la Arene!

Deci, în toată aceasta energie cu care trupa Vama s-a obișnuit, acceptând mereu noi provocări, cum a fost pentru Tudor Chirila să accepte că trebuie să coboare de pe scena? Aflați din interviul acordat RFI360.

Bilete pentru concertul Vama din 18 noiembrie 2022, de la Sala Polivalenta, aici.