Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 14 noiembrie 2022

Cristian Paun inflatie doua cifre.jpg

Sursa imaginii: 
pixabay.com

La sfârşitul acestui an vom avea o inflaţie  în jur de 16%, anticipeaza guvernatorul BNR. Din 2005 până în prezent niciodată nu s-au dus atât de repede costurile la energie în prețurile finale, a explicat Mugur Isarescu. La ce sa ne asteptam anul viitor, discutam in aceasta seara.

 

sumarul emisiunii 40 de minute

Presedintele Zelenski a vizitat astazi Hersonul, eliberat dupa 8 luni de ocupatie rusa. Intre timp,  Kievul acuză Rusia de noi atrocități. Ucrainenii au descoperit sute de cadavre de soldați și de civiliin oras. La fel s-a intamplat la Bucha, Izium și Mariupol unde au fost descoperite gropi comune cu sute de corpuri.

In ajunul summitului G20 din Indonezia, presedintii american si chinez au avut o intalnire directa in care incearca sa restabileasca dialogul intre cele doua mari puteri ale lumii. Aceasta intalnire, prima  de cand Joe Biden a castigat Casa Alba, are loc in contextul in care Beijingul a refuzat sa  denunţe  razboiul declansat de Rusia  în Ucraina dar si pe fondul tensiunilor din Taiwan.

Iar Parisul si Londra au semnat astazi un nou acord privind migratia ilegala prin Canalul Mânecii.  Regatul Unit va plati Frantei 72 de milioane de euro iar in schimb Hexagonul urmeaza sa-si creasca cu 40% numărul forţele de securitate. 40.000 de oameni au incercat sa ajunga in Regatul Unit in acest an.

 
Eisiunea 40 de minute din data de 14 noiembrie 2022