Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 22 noiembrie 2022

cum_eliminat_mcv_an_acesta.png

Comisia Europeană continuă să monitorizeze ”îndeaproape” justiția din România prin MCV. (Sursa foto: Facebook/Comisia Europeană)
Comisia Europeană continuă să monitorizeze ”îndeaproape” justiția din România prin MCV. (Sursa foto: Facebook/Comisia Europeană)

Comisia Europeana considera ca mecanismul de cooperare si verificare – MCV- poate fi oprit, iar monitorizarea poate continua în cadrul mecanismului privind statul de drept.  Imediat ne explica Mihaela Gherghisan, in direct de la Bruxelles.  

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

 Dupa nenumarate discutii in contradictoriu, Coaliția a decis creșterea tuturor pensiilor cu 12,5% și acordarea de ajutoare pentru pensiile sub 3.000 de lei, de doua ori pe an. Se merge astfel pe propunerea liberalilor, pentru ca PSD înaintase un procent mai mic de crestere a pensiilor. Analistul economic Aurelian Dochia a comentat in 40 de minute.

Fenomenul violenţei domestice rămâne de actualitate în România. Potrivit datelor politiei, aproape 9800 de ordine de protecţie provizorii, au fost emise în primele 9 luni, in crestere fata de anul trecut. Discutam in aceasta seara despre un fenomen extrem de raspandit in tara, cunoscut de multe ori de familiile victimelor si tolerat de mare parte a societatii.

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 22 noiembrie 2022