Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


PREMIERĂ: Un broker s-a capitalizat cu peste 4 mil. lei prin bursa aero a BVB

O premieră interesantă a avut loc zilele acestea când Millenium Insurance Broker (MiB), o companie de brokeraj de asigurări care a aniversat anul acesta 25 de ani de la înfiinţare, a realizat, în premieră, un plasament privat în vederea listării pe piaţa Aero a Bursei de Valori din Bucureşti (BVB).

În urma acestui plasament, MiB a emis şi a vândut către un număr de 42 investitori (31 persoane fizice şi 11 persoane juridice) un număr de 347.587 acţiuni ordinare, reprezentând 20% din numărul total de acţiuni, cu o valoare nominală de 0,28 lei/acţiune şi cu o valoare de tranzacţionare de 12 lei/acţiune, diferenţa faţă de valoarea nominală reprezentând prima de emisiune. Operaţiunea a avut loc în perioada 17-25 octombrie 2022.

MiB s-a capitalizat astfel cu 4.171.044 lei, bani care vor fi folosiţi pentru dezvoltare. Conform datelor publicate de către ASF, compania ocupă locul 9 în topul brokerilor de asigurare din România la finele anului 2021 şi în primul semestru al anului în curs.

Despre riscurile, utilitatea, scopurile şi beneficiile acestui plasament, au discutat Sergiu COSTACHE, Preşedinte ApPA şi invitatul său, Ştefan PRIGOREANU, CEO al MiB la o nouă ediţie a talk show-ului de asigurări şi pensii Ora De Risc.

 

Emisiuni disponibile : http://www.rfi.ro/tag/ora-de-risc

Pentru a urmări toate emisiunile, dezbaterile şi interviurile din programul Ora de risc, vă invităm să vă abonaţi la canalul de YouTube al RFI Romania (click şi pe clopoţel pentru notificări).