Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 23 noiembrie 2022

electricitate.jpg

Sursa imaginii: 
Pixabay (ilustrație)

Pană uriaşă de curent în Republica Moldova, ca urmare a noului val de atacuri ruseşti in Ucraina. Rusia a lăsat Republica Moldova pe întuneric, a reactionat presedinta Maia Sandu. Moldoelectrica transmite ca lucreaza pentru a remedia problemele iar reprezentanții Poliției au lansat un apel către cetățeni să-și păstreze calmul și să țină cont de recomandările lor.

 

 

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Cu o larga majoritate,  Parlamentul European declară Rusia drept „stat sponsor al terorismului”. Adăugarea Moscovei pe o astfel de listă ar duce la o serie de măsuri restrictive semnificative si ar afecta si relatia cu Uniunea Europeana. Reamintim, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a făcut în mod repetat o solicitare în acest sens Occidentului.

Exista posibilitatea ca aderarea Romaniei la Schengen sa fie amanata cu o luna sau doua, transmite presedintele Klaus Iohannis. Un ragaz binevenit pentru ca rezervele exprimate de state precum Olanda, Suedia sau austria sa fie eliminate. Intre timp, un al doilea raport de evaluare Schengen, misiune la care a participat și Olanda, constată că Romania î​ndeplinește toate condițiile ca sa faca parte din spatiul de libera circulatie.  

Si, la o zi după ce grupul Enel a anunţat că se va retrage din România de anul viitor, compania a anunţat că toate activităţile operaţionale din tara vor continua să se desfăşoare în mod normal, fără a afecta clienţii finali. De ce aceasta retragere si cu ce consecinte, discutam in 40 de minute.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 23 noiembrie 2022