Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


„Împădurești pentru București”, campanie de informare și conștientizare în școli

impaduresti-bucuresti.jpg

Sursa imaginii: 
FB/ Adopta un copac/Viitor Plus

„Împădurești pentru București” este o campanie de conștientizare adresată tuturor celor preocupați de păduri și de modul în care acestea le pot face viața mai bună, precum și de atenuarea și combaterea efectelor schimbărilor climatice, prin toate mijloacele posibile, dar mai ales prin creșterea suprafețelor împădurite din localități și din afara acestora

În plus, 3 ghiduri educaționale adresate elevilor din clasa pregătitoare până la clasa a XII-a, precum și un ghid practic de plantare pentru toți cei care își propun și își doresc să planteze sunt disponibile gratuit pentru a fi descărcate din www.adoptauncopac.ro.

Asociația Viitor Plus, prin programul Adoptă un Copac - care a plantat arborele cu numărul 1 milion, în 15 ani de existență - a facilitat un dialog între parteneri importanți responsabili de o schimbare de abordare în atitudinea cetățenilor, autorităților și companiilor față de implicarea directă, permanentă și pe termen lung.

Avem nevoie de arbori, mult mai mulți arbori în orașe. Bucureștiul are doar 22% suprafață umbrită, în timp ce alte capitale europene ajung la 40, 60, chiar 72%, cum este Oslo. Adoptă un Copac nu zice doar „Vrem păduri!”. Noi le și facem. Am creionat campania Împădurești pentru București, am pregătit deja și trimis profesorilor din 25 de școli bucureștene puieți dintre speciile potrivite orașului nostru, un ghid educațional pentru a învăța elevii despre importanța pădurilor, dar și cum să planteze corect. Luni și marți le-am distribuit arbuștii - sălcioară, păducel, cătina roșie. În această dimineață, voluntari din aceste 25 de școli au plantat alături de noi. La finalul zilei, 563 de puieți au fost puși în pământ, celebrând astfel tot atâția ani de când există Bucureștiul. Un gest simbolic care sperăm să fie continuat de fiecare dintre voi, cei iubitori de natura, dar mai ales de autorități, pe care le rugăm să se implice mai mult”, spune Teia Ciulacu, președinta asociației Viitor Plus.

Despre această campanie discutăm azi la Tânăr în Europa cu Rebecca Popescu, co - manager al programului Adoptă un Copac.