Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 24 noiembrie 2022

bec_electricitate_curent.jpg

Sursa imaginii: 
pixabay.com

La Chisinau, Maia Sandu a convocat astazi ședința Consiliului Suprem de Securitate pentru a fi discutata situatia energetica a tarii si securitatea aprovizionarii cu energei electrica dupa blackout ul masiv de ieri. De ce s-a întrerupt energia electrică în Republica Moldova, dacă aceasta este procurată din România și bombardamentele rusești au loc în Ucraina? Ne-a explicat Otilia Nutu, ExpertForum.

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Universitatea Babeș-Bolyai va reanaliza teza de doctorat a ministrului Lucian Bode, după ce ancheta Emiliei Șercan referitoare la un plagiatul liberalului indica probleme cu cel puțin 18,5% din teza de doctorat,  fata de  2,95%, cât identificase inițial UBB.

ONG-urile din România primesc o lovitură fără precedent din partea Parlamentului. Iată ce spune la RFI vicepreședintele fundației Eco-Civica Dan Trifu, după ce Senatul a adoptat în calitate de for decizional o lege care reduce drastic termenele în care se pot ataca în instanță autorizațiile de construire și documentațiile de urbanism.

Si tot in aceasta seara ne lamurim care sunt consecintele rezolutiei votate ieri de Parlamentul European care a declarat Rusia stat sponsor al terorismului. Intre timp, Uniunea Europeană lucrează la al 9-lea pachet de sancțiuni împotriva Moscovei.

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 24 noiembrie 2022