Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 25 noiembrie 2022

viena.png

Viena, aprilie 2021
Sursa imaginii: 
AP - Florian Schroetter via rfi.fr

Vin mesaje contradictorii de la Viena. Vicecancelarul austriac anunta că susține aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen, după declarațiile făcute anterior de cancelarul de la Viena și ministrul sau de interne care isi justificau rezervele prin presiunea migratorie care s-ar acutiza odata cu extinderea spatiului de libera circulatie.  

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

 Noua criza a migratiei este exact subiectul pre care il iau in discutie miniștrii europeni de interne care dezbat ultima propunere a Comisiei  Europene. Refuzul Italiei de a permite acostarea navei Ocean Viking, care avea la bord 230 de migranţi, debarcaţi în final în Franţa, a provocat o criză diplomatică între Roma şi Paris. In consecinta, Franţa a cerut ''iniţiative europene'' pentru ''un mai bun control al frontierelor externe şi mecanisme de solidaritate''.  

Iar nouă controversă în Marea Britanie cu privire la un presupus plan al guvernului Sunak de „a se apropia” de Uniunea Europeana. S-ar merge pe ideea unei relatii de neutralitate  dar dublata de acorduri politice si economice cu Bruxelles. Premierul neaga informatiile. Discutam pe larg in aceasta seara.  

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 25 noiembrie 2022