Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 28 noiembrie 2022

stoltenberg_nato.jpg

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, la sediul Alianței din Bruxelles
Sursa imaginii: 
AP Photo/Olivier Matthys

Începând de astăzi, timp de trei zile, Bucureștiul devine centrul diplomației globale, cu o serie întreagă de evenimente în jurul reuniunii ministeriale a NATO, ministrii de externe din tarile membre. Tot in aceste zile in Capitala are loc reuniunea liderilor de la München, un format al celebrei Conferinţe de Securitate din orașul bavarez. La București se vor reuni, de asemenea, miniștrii de externe din G7, fiind pentru prima dată când capitala României găzduiește un format al organizației celor mai puternice economii de pe glob.

 

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Niculae Bădălău a fost arestat preventiv, pentru 30 de zile.  PSD solicită vicepreședintelui Curții de Conturi să își depună demisia. Fostul senator a fost reținut duminică pentru dare de de mită. Badalau i-ar fi promis unui primar 170.000 de euro pentru a oferi un contract unei firme administrate de o rudă a sa.

Ne uitam si la protestele fara precedent din China. Mii de oameni au iesit in strada in capitala Beijing dar si la Shanghai si Wuhan. Politica “zero covid” a guvernului a starnit furia cetatenilor. Carantina este impusa la scara larga in diverse orase, in conditiile in care China raporteaza pentru a cincea zi consecutiv peste 40.000 de infectari.

 Iar Administraţia de la Teheran a anunţat că are dovezi privind presupusa implicare a Statelor Unite şi a altor ţări occidentale în protestele violente din Iran şi l-a convocat pe ambasadorul Germaniei, în contextul unei anchete a Naţiunilor Unite.

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 28 noiembrie 2022