Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 29 noiembrie 2022

small_summit_nato_madrid_29_iunie_2022_029.jpg

Președintele României, Klaus Iohannis: "Toate obiectivele pe care ni le-am propus au fost atinse şi au fost rezolvate în sensul solicitat şi sperat de noi"
Președintele României, Klaus Iohannis: "Toate obiectivele pe care ni le-am propus au fost atinse şi au fost rezolvate în sensul solicitat şi sperat de noi"
Sursa imaginii: 
presidency.ro

Bucureștiul este, pentru două zile, capitala diplomației euroatlantice. Astazi si maine are loc reuniunea miniștrilor de externe ai statelor membre NATO, fiind al doilea eveniment la nivel înalt organizat de țara noastră după summitul din 2008. Avem o Alianta de neclintit, transmite secretarul american Anthony Blinken, in timp ce seful NATO asigura inca odata ca aliatii sunt pregatiti sa apere fiecare centimetru din teritoriul statelor membre.  

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

NATO creste prezenta pe flancul estic si va continua sa-i sprijine pe ucraineni. E nevoie de mai multa forta de aparare si de echipamente prepozitionate, a cerut președintele Klaus Iohannis. E nevoie de planuri  concrete ca în cazul unui atac să se știe foarte exact cine și ce trupe trimite, nu putem lăsa astfel de decizii pentru ultimul moment", a completat seful statului. Care este exact contributia aliata la intarirea flancului estic dupa ministeriala NATO de la Bucuresti, ne lamurim in aceasta seara.  

Autoritatile moldovene se tem de un blackout. Vicepremierul Andrei Spanu anunta ca astazi si maine exista riscul ca intreaga tara sa ramana fara energie electrica, din cauza atacurilor masive cu rachete ale Rusiei asupra Ucrainei. Sistemul de electricitate are astazi un deficit de peste 70%.

Medicul  timisorean Virgil Musta, șef de secție la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Dr.Victor Babeș”, a fost trimis în judecată, alături de directorul medical al spitalului, un medic și o asistentă. Musta e suspectat că a convins 3 asistente să lucreze pentru firma sa, în timpul serviciului.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 29 noiembrie 2022