Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 6 decembrie 2022

schengen_bun.jpg

Sursa imaginii: 
www.schengenvisainfo.com

Vom negocia până în ultimul moment, transmite președintele Klaus Iohannis cu două zile înaintea Consiliului Justiție și Afaceri Interne in care se va decide daca Romania intra sau nu in spatiul Schengen. Intre timp, din Austria nu vin vesti incurajatoare: cancelarul de la Viena spune că „mai e nevoie de timp” pentru a da un vot pozitiv aderării României și Bulgariei. Seful guvernului de la Viena a reluat justificarile ministrului de interne austriac care vorbea de un val migrator necontrolat.   

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Analizam si ce efecte vor avea cele doua masuri pe care Occidentul le-a luat impotriva Moscovei in incercarea de a creste presiunea asupra Rusiei: embargoul din UE pentru țițeiul rusesc și plafonarea prețului petrolului rusesc transportat pe mare. Un preț plafonat e o modalitate de a păstra productia pe piața și de a menține stabilitatea economică dar si o incercare de a slabi alimentarea razboiului in Ucraina. Asociatia Energia Inteligenta a facut o analiza despre schimbarile care se vor produce. Discutam in aceasta seara.

Coplata unor servicii medicale stârnește discuţii aprinse în spațiul public. Mai precis, Ministerul Sănătății vrea ca pacienții care isi doresc să fie consultați sau tratați de un anumit medic să plătească o taxă. Doctorii şi pacienţii reacţionează vehement si spun ca propunerea va crea dezechilibre in sistem..

 
Emisiunea 40 de minute din data de 6 decembrie 2022