Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ecofrecventa | Ambalajele alimentare din industria fast food ar putea deveni mai sustenabile

Ambalajele alimentare din industria fast food ar putea deveni mai sustenabile mulțumită alternativelor mai eco-friendly fabricate din alge. Acest lucru poate avea beneficii nu doar pentru mediul înconjurător, ci și pentru noi, spun experții.

Ambalajele rezistente la uleiuri în care sunt depozitați burgerii, printre altele, conțin chimicale foarte dăunătoare care pot ajunge în natură sau chiar în corpurile noastre. Substanțele chimice sunt utilizate pentru a îmbunătăți rezistența ambalajelor alimentare și previn lipirea produselor fast food de containerele în care sunt depozitate.

Întrucât 29% din emisiile de gaze cu efect de seră din industria fast-food sunt cauzate de ambalaje, unele companii încearcă să o rezolve cu materiale alternative.

 

Emisiuni disponibile: https://www.rfi.ro/tag/ecofrecventa

Emisune susţinută de Aqua Carpatica.

 
 
Sursa imaginii: 
Aqua Carpatica