Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


„Cuprins”, pagina care încheie o carte și deschide o nouă poveste pentru Melting Dice

melting_dice.jpg

Melting Dice
"Cuprins" este o piesă Melting Dice scrisă de Bogdan Cotîrță, producția muzicală și video e semnata de Cristian Paroș, mixul și masterul de Dan Georgescu.
Sursa imaginii: 
Melting Dice

Pe 6 decembrie, trupa de rock alternativ Melting Dice a urcat pe scena din Club Control pentru a prezenta cel mai nou single numit „Cuprins”. O piesă care reprezintă, citez: „un experiment stilistic ce va continua în lunile următoare cu remake-uri electronice ale unor piese mai vechi ale trupei.” Dar oare mai vorbim despre același Melting Dice dacă muzica trupei urmează să regândită electronic? Aflăm imediat, însă mai întâi ascultăm o piesă de acum 6 ani Melting Dice, „Același eu”.

Dintr-un comunicat de presa citesc astfel: “timbrul vocal și interpretarea lui Bogdan te-ar putea duce într-o zonă grunge, cu vibe-uri dinspre anii ’90, în timp ce inflexiunile metal din riff-urile de chitară sună modern, abraziv, completând fundamentul oferit de versurile enigmatice.” Acum, cu lansarea unui nou single numit “Cuprins”, trupa se gândește să reașeze din piesele sale în versiuni ceva mai electronice? Buna ziua Bogdan Cotîrță de la Melting Dice! Ce se întâmplă?!

În 2017 trupa a lansat albumul de debut ”Cord Cablu Creier” printr-un turneu național de promovare. Materialul contine zece piese, compozitii proprii ale trupei, compuse in perioada 2014 - 2016. Inregstrarile s-au facut in studioul propriu, iar partea de mix, master si productie s-a realizat la Firstline Studio in Italia, producator fiind Alex Marton, cel care semneaza si productia discurilor Robin and the Backstabbers. Firul rosu care leaga cele zece piese de pe album este dat de lupta interna dintre pasiune si ratiune. Versurile vorbesc despre experientele traite pana la acest moment de catre cei patru membri, dar si despre cele mai simple lucruri pe care le vad in jur si ii inspira, indiferent ca este vorba despre un tata si o fiica ce mananaca impreuna o inghetata sau despre un bunic ce mestereste la prima lui masina in fata blocului. Cel de-al doilea material de studio, EP-ul „Mat deschis” a fost lansat la sfârșitul anului 2020 și este un material muzical de tranziție între sound-ul de pe primul album și cel la care se lucrează în prezent, între componența inițială a trupei și formula de azi, un material necesar în procesul de maturizare al formației. Pe acest EP apare și o prima versiune a piese „Cuprins”.

‚Un strigăt de ajutor pentru toată vina pe care ajungem să o simțim fara rost, fără să fie utilă cuiva sau să repare ceva. ‚Cuprins’ este utima pagina a unei cărți terminate și de care nu te poți încă desprinde’, spune Bogdan Cotîrță, voce la Melting Dice.

Melting Dice înseamnă: Bogdan Cotîrță (voce, chitară) Cristi Paros (clape) Freddy Paros (bas) Sorin Ghiniță (tobe)

Facebook:http://fb.com/Melting-Dice-480790012064351

Youtube: https://www.youtube.com/@MeltingDice