Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 7 decembrie 2022

karl_nehammer.jpg

Karl Nehammer, cancelar al Austriei
Sursa imaginii: 
Facebook/Karl Nehammer

Blocarea accesului României la Schengen „nu va aduce răspunsurile dorite” de Austria, transmite guvernul de la Bucuresti, cu o zi inaintea Consiliului Justitie si Afaceri Interne unde se va decide daca aderam sau nu la spatiul de libera circulatie. Ambasadorii statelor membre au decis in aceasta dupa amiaza ca subiectul se va afla maine pe masa ministrilor de interne si ai justitiei.

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Situaţia carburanţilor din Ungaria ramane critică, chiar daca guvernul a renuntat la plafonul prețului carburanților. Pe fondul penuriei de benzina si motorina, cozi imense s-au format la benzinarii.  Furnizorii străini au redus livrările de combustibili către Ungaria de când guvernul a plafonat preţul benzinei şi al motorinei la 480 de forinţi, în urmă cu un an.

Iar polițiștii germani au retinut douăzeci și cinci de presupuși membri și susținători ai unei grupări de extremă-dreapta suspectate că ar fi pus la cale o lovitură de stat în Germania, dupa descinderi organizate în 11 landuri.  Intre acestia si liderul grupării „Cetățenii Reichului”, prințul Heinrich XIII, membru renegat al unei vechi familii nobiliare din Germania, adept al teoriilor conspirației, potrivit presei germane.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 7 decembrie 2022