Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 9 decembrie 2022

logo-mae_1.jpg

Sursa imaginii: 
http://www.mae.ro

Romania reactioneaza dur diplomatic si l-a rechemat in tara pentru consultari pe ambasadorul roman la Viena, Emil Hurezeanu, dupa ce Austria ne-a blocat aderarea la Schengen. Relatiile bilaterale dintre cele doua tari vor fi diminuate, a transmis ministerul roman de externe. Ce ar presupune aceasta abordare dar si perspectivele pentru Romania in acest dosar, le-a analizat politologul Cristian Pirvulescu.

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Ministrul Educatiei, Ligia Deca, neaga ca educatia ar fi primit doar 2,1% din PIB, cel mai mic procent alocat vreodata. „Atât am de spus pe buget – 3,2 nu 2,1 – că am văzut cum s-a dus în media”, a declarat succint ministrul.  Reacția vine după ce în spațiul public au apărut numeroase reacții critice la adresa sa.

Si, continua sa apara ecouri dupa ce Statele Unite şi Rusia au efectuat un schimb de deţinuţi, în cadrul căruia baschetbalista americană Brittney Griner, încarcerată în Rusia pentru posesie de droguri, a fost predată americanilor, în schimbul controversatului traficant rus de arme Viktor Bout.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 9 decembrie 2022