Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 15 decembrie 2022

ue_bruxelles.png

Sediul Comisiei Europene din Bruxelles
Sursa imaginii: 
Reuters via rfi.fr

Consiliu European astazi la Bruxelles, ultimul din acest an. Klaus Iohannis va ridica problema Schengen. Subiectul nu se află pe agenda oficială a liderilor. Imediat, corespondentul RFI Mihaela Gherghisan cu explicatii.

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Parlamentul a votat ieri legea bugetului de stat. Unul „mincinos”, „inflaţionist” care va pune gaz pe focul scumpirilor, apreciaza cei de la USR care nu l-au votat. România va avea un deficit mai mare şi se va împrumuta „pentru speciali şi pentru privilegiaţi”, sustine opozitia. Argumentele lor in aceasta seara.

ANRE  a  adus  astazi  lamuriri  privind  legea  plafonarii  preturilor. Autoritatea a discutat si cu furnizorii din energie despre declaratiile pe care trebuie sa le depuna consumatorii pentru a beneficia de plafonare. Ne lamurim mai tarziu daca toti clientii trebuie sa depuna aceste cereri  sau nu.

S-a deschis traficul pe prima secțiune din autostrada Sibiu-Pitești. E vorba de portiunea Sibiu-Boița, de 13 km. Discutam in aceasta seara despre evolutia lucrarilor dar si despre ce regim de plata va fi aplicat, odata ce autostrada va fi finalizata. 

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 15 decembrie 2022