Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 20 decembrie 2022

Ludovic Orban alianta PSD PNL democratie.jpg

Ludovic Orban: În PNL nu mai există idei liberale
Ludovic Orban: În PNL nu mai există idei liberale
Sursa imaginii: 
Inquam Photos/Justinel Stavaru

Proiectul de lege care vizează reforma sistemului de pensii a intrat azi în procedura de avizare interministerială. CCR va declara neconstituţională orice lege de desfiinţare a pensiilor speciale, spune liderul Forta Dreptei, Ludovic Orban. El vorbeşte despre includerea în Constituţie a principiului contributivităţii ca bază a calculării pensiei şi interzicerea oricărei forme de pensie specială.

sumarul emisiunii 40 de minute 

In plina criza a medicamentelor, ministerul Sanatatii nu pare sa aiba multe solutii. Ministrul Alexandru Rafila transmite ca este analizata restricționarea temporară la export, a unor medicamente oncologice si antibiotice pentru copii.

Asociaţia Municipiilor din România lansează un apel de a oferi generatoare şi echipamente energetice de încălzire Ucrainei. Actiunea nu e obligatorie, ci benevola, spune preşedintele Asociaţiei, Emil Boc. Transporturile vor fi asigurate de partea romana , pana la granita, si apoi preluate de ucraineni. Ele vor ajunge la Kiev si de acolo vor fi repartizate si in alte orase, explica primarul din Cluj Napoca. un interviu in aceasta seara.

2022 a fost anul în care Europa a fost nevoită să își găsească alternative la gazul rusesc. Qatarul a devenit astfel al doilea furnizor de gaz natural lichefiat al Uniunii Europene, cu 16% din aprovizionări. Dar relația emiratului cu Uniunea Europeană nu este deloc atât de simplă pe cât pare. Dezvoltam in aceasta seara.

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 20 decembrie 2022