Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ecofrecventa | 20% din necesarul de energie și apă al unei țări este consumat de locuințe

energie.6a5egwipb1-1000x600.jpg

Sursa imaginii: 
cotidianul.ro

Statisticile arată că aproximativ 20% din necesarul de energie și apă al unei țări este consumat de locuințe. Cum sezonul rece presupune un consum mai ridicat de energie, ajută să știm că există câteva metode prin care îl putem reduce. Printre cele mai importante se numără izolarea adecvată a casei și a ferestrelor, menținerea unui nivel optim de umiditate în interior, adaptarea temperaturii în funcție de tipul camerei sau utilizarea becurilor LED.

Cauza principală pentru pierderea de căldură iarna este izolația necorespunzătoare a casei. În cazul unei locuințe slab sau mediu izolate, 20-25% din energie se pierde prin pereți, în timp ce 5-10% prin acoperiș. Curenții de aer rece mai pot pătrunde în locuință pe sub ușa de la intrare, sau pe sub cea care face legătura dintre terasă sau garaj și interiorul casei, respectiv prin spațiile unde sunt montate prizele. 

Investiția în izolarea adecvată a casei, deși poate părea la prima vedere o cheltuială mare, va genera – în timp – un consum redus de energie și implicit, facturi mai mici.

 

Emisiuni disponibile: https://www.rfi.ro/tag/ecofrecventa

Emisune susţinută de Aqua Carpatica.

 
 
Sursa imaginii: 
Aqua Carpatica