Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Dezvăluirile Prințului Harry, o primă carte într-un serial de câteva episoade

prince.jpg

Printul Harry, Duce de Sussex
Cartea are și un scop caritabil, iar prințul Harry își dorește să sprijine fundații caritabile britanice din vânzări sale.
Sursa imaginii: 
princeharrymemoir.com

După luni de campanie publicitară, după patru interviuri televizate în Marea Britanie şi în Statele Unite, a apărut în librarii autobiografia prinţului Harry, Duce de Sussex, carte numită "Spare" (Rezerva). Cartea prezintă tot felul de nemulțumiri ale Prințului Harry și diverse întâmplări nu tocmai plăcute despre familia regală, și asta la numai câteva luni de la decesul Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii. 

Potrivit unui sondaj You Gov publicat de Sunday Times după divulgarea în presă a unor extrase din cartea lui Harry, sprijinul public pentru mezinul lui Charles a scăzut la 26% de la 81% în 2017. În același timp sprijinul pentru soția sa – Meghan Markle – a scăzut la 23% de la 49% în 2017. O posibila explicatie pentru care tabloidele care au trăit atâta timp din scandalurile casei regale, să întoarcă armele și să-l expună într-o lumină negativă pe Prințul Harry. 

Pentru platforma online Urban.ro, Cristina Bazavan vorbește despre apariția în condiții de maximă securitate a acestui volum în țara noastră: "În România, condițiile de securitate și protocolul semnat au fost respectate impecabil și oricât de mare a fost interesul internațional pentru această carte, de la Nemira nu a ieșit nicio informație în plus.(...) Cartea a fost publicată la Monitorul Oficial, tipografia care  asigura condiții de securitate speciale, același regim ca la publicarea buletinelor de vot: niciun angajat nu intra cu bagaje, erau camera de filmat. Traducerea în limba româna a fost gata pe 15 decembrie, când a început tipărirea dar și înregistrarea pentru audio book. S-a înregistrat în studio din nou in condiții de securitate maximă, cu textul citit din cloud, fără ca actorul care a asigurat lectura (Alexandru Unguru)  să aibă posibilitatea să iasă din studio cu fragmente din scrieri."

Este „Rezerva“ o carte onestă, plină de adevăr, revelații și lecții de viață, sau vorbim despre o nevoie disperată de imagine, o campanie de PR?  Primele întrebări într-un dialog cu Cristina Bazavan, de la Urban.ro, în RFI360.

 
Cristina Bazavan intr-un interviu acordat emisiunii RFI360.