Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 11 ianuarie 2023

Ionut Stroe plagiat Lucian Bode.jpg

Sursa imaginii: 
gov.ro

 Comisia de etică a Universitatii Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului Lucian Bode este plagiata. Comisia ii solicită corecturi la teză şi retragerea cărţii publicate pe baza acesteia.  Pe de alta parte, surse apropiate intalnirii liderilor Coalitiei, care s-a desfasurat ieri,  transmit ca a fost stabilit un calendar privind legile educatiei. Pachetul propus de ministrul Ligia Deca trebuie să treacă de votul Parlamentului până la 15 martie.

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Sunt informatii neclare despre situatia din estul Ucrainei. Rușii pretind că au cucerit orașul Soledar- însuși șeful grupului Wagner, Evgheni Prigojin a anunțat acest lucru, publicând o poză în care dă de înțeles că se află la fața locului. De partea cealaltă însă, ucrainenii sustin că în oraș se dau lupte grele în continuare și că situația nu este tranșată. Analistul militar francez Emanuel Dupuy face o radiografie a luptelor din Donetk.

Romania are sanse extrem de bune sa intre anul acesta in spatiul Schengen. este aprecierea vicepremierului Kelemen Hunor , care crede ca trebuie un acord prealabil intre partile implicate , pentru a nu ne confrunta cu un nou esec. Kelemen Hunor, mai tarziu in 40 de minute despre ce trebuie sa faca Romania pentru a obtine un vot favorabil in 2023.   

Iar primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că a închis datoriile curente ale Primăriei Capitalei, după ce a plecat de la o datorie de trei miliarde de lei. El a precizat că Bucureştiul a trecut pe lângă un faliment. Cum arata lucrurile, ne-a explicat Elena Calistru de la Funky Citizens.

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 11 ianuarie 2023