Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Mii de copii instituționalizați au nevoie de psihoterapie în lupta cu traumele

ajungemmari.jpg

Mii de copii instituționalizați au nevoie de psihoterapie în lupta cu traumele
Puteți susține campania „Suflet fragil, caut o inimă mare!”, programul de psihoterapie pentru copiii din centrele de plasament derulat de Ajungem MARI, donând 4 euro pe lună printr-un un SMS la numărul 8864 cu textul „IUBIRE”.
Sursa imaginii: 
Ajungem MARI

Cel mai mare program educațional în sprijinul copiilor din sistemul de protecție din România, Ajungem MARI dă startul campaniei „Suflet fragil, caut o inimă mare!”, campanie gândită pentru a atrage atenția asupra nevoilor emoționale ale acestora și necesității psihoterapiei pe termen lung. Sunt ani buni de zile de când Ajungem MARI ține speranța aprinsă pentru acești copii, iar provocările sunt mari cu fiecare suflet aflat în acest sistem de protecție. Cineva dispus să asculte, să înțeleagă, cineva capabil de empatie, de motivare, poate face diferență, poate aduce un strop de speranță pentru copiii din centrele de plasament.

„Ne dorim ca în urma acestei campanii să le oferim cât mai multor copii șansa de a avea tot ce nu au acum: Iubire, Familie, Viitor, Educație, Susținere, Încurajare, Acceptare, Curaj, Prietenie, Experiențe. Ne dorim cât mai mulți copii cu suflete vindecate prin TERAPIE. Terapia este un proces de durată, iar de cele mai multe ori, pentru rezultate vizibile este nevoie de cel puțin 1 an de psihoterapie. Donează pentru copiii abandonați și ajută-i să meargă la ședințe de psihoterapie.” spune Vivianda Nicolae, Vicepreședinte Ajungem MARI.

Puteți susține campania „Suflet fragil, caut o inimă mare!”, programul de psihoterapie pentru copiii din centrele de plasament derulat de Ajungem MARI, donând 4 euro pe lună printr-un un SMS la numărul 8864 cu textul „IUBIRE”. Sau poate alege o altă formă de donație disponibilă pe site-ul www.ajungemmari.ro (transfer bancar, redirecționare 20% din impozitul pe venit/profit etc.).   

Sunt 45.000 de copii în sistemul de protecție din România, 70 de copii și tineri instituționalizați beneficiază de ședințe săptămânale de terapie prin programul derulat de Ajungem MARI. Până acum, asociația a ajutat 287 copii și tineri să beneficieze săptămânal de psihoterapie. Unii dintre aceștia au beneficiat de terapie un an sau chiar doi. Cu ce rezultate, ne raspunde la această întrebare Silvia Burciu, psiholog Ajungem MARI.

 
Psihoterapeut Silvia Burciu, de la Ajungem MARI, in RFI360.