Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Zebra: Zilele culturii urbane la Arcub si un podcast despre arta

zebra11.jpg

Sursa imaginii: 
Accelerator Today

Cu ocazia Zilei Culturii Naţionale, ARCUB – Hanul Gabroveni devine hub-ul artiştilor contemporani ai Bucureştiului care prezintă, între 13 şi 15 ianuarie, cele mai noi şi inedite proiecte interdisciplinare, de artă vizuală, film şi muzică în cadrul celei de-a doua ediţii a proiectului Zilele Culturii Urbane la ARCUB.

Din program fac parte lungmetrajul de animaţie „Insula", realizat de Anca Damian şi comparat de critici cu celebrul „Yellow Submarine" al formaţiei Beatles şi cel mai recent documentar despre Bucureşti „De dimineaţa până seara, Bucureşti", un proiect cinematografic original, în regia lui Robert Antonescu, la care au contribuit peste 100 de persoane pentru a surprinde cât mai bine vibraţia actuală a oraşului. Detalii de la Raluca Ganea, sef serviciu proiecte si programe culturale.

*

Podcastul Accelerator Today, produs în cadrul proiectului Accelerator. Mentorat și Producție pentru Artiști Emergenți este realizat de Ana-Ilinca Macri, mediator cultural. Accelerator Today promovează un dialog deschis despre subiecte diverse – de la piața de artă, provocările și oportunitățile la care au acces artiștii emergenți, antreprenoriatul în artă, curatorierea sau arta în spațiul public. Scopul acestuia este să creeze acel context potrivit dialogurilor inspiraționale despre arta contemporană și să conecteze publicul cu artiști, curatori, manageri culturali și parteneri ai programului. Detalii de la Ana-Ilinca Macri, mediator cultural.

 

Toate edițiile emisiunii Zebra: https://www.rfi.ro/tag/zebra

 
Emisiunea Zebra din 12 ianuarie 2022, prima parte
 
Tags: