Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 17 ianuarie 2023

vama.jpg

Sursa imaginii: 
RFI/Valeria Vițu

Zeci de percheziţii au loc in aceasta dimineata la puncte de trecere a frontierei din estul tarii.  DNA precizează că există suspiciuni de corupţie privind tranzitarea granitei. Percheziţiile au loc în coordonare cu autorităţi judiciare din Republica Moldova şi cu sprijinul Eurojust - agenţia Uniunii Europene pentru cooperare judiciară în materie penală.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Grecia isi continua iniţiativa de a susţine aderarea României şi Bulgariei la zona Schengen.  Dupa vizite in Austria si Bulgaria, ministrul elen pentru azil si migratie vine maine la Bucuresti. Care e miza Atenei in a forta extinderea cu Bucuresti si Sofia, discutam in aceasta seara.  

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, da un semnal si transmite că din partea social democratilor, la prezidentiale, ar putea candida un intelectual, si nu un membru de partid, ceea ce ar presupune schimbarea statutului formatiunii. El spune ca nu s-a discutat  o posibilă candidatură comună PSD-PNL la alegerile  de anul viitor. Analizam mesajul liderului PSD impreuna cu politologul Andrei Taranu.

China, a doua economie mondială şi cea mai populată ţară din lume, a înregistrat anul trecut o scădere a populaţiei, pentru prima data în ultimii 60 de ani. Analiştii estimează că această scădere ar putea continua până la sfârşitul secolului, afectând astfel grav economia şi sistemul de pensii din China.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 17 ianuarie 2023