Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 19 ianuarie 2023

rfi_predoiu.jpg

Sursa imaginii: 
RFI

Ministrul Justiției isi cere scuze public și invoca faptul ca a primit informatia din ”surse neoficiale” după ce a susținut  că soțul fostei șefe DIICOT, Giorgiana Hosu, ar fi fost achitat, deși instanța nu s-a pronunțat încă definitiv. Cătălin Drulă și Stelian Ion, fost ministru de resort,  cer demiterea lui Catalin Predoiu.

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Rotativa PNL-PSD care ar trebui sa aiba loc in primavara tensioneaza cele doua partide. Liberalii transmit ca isi respecta intelegerile si vor preda atat sefia Palatului Victoria cat si ministerele, in timp ce social-democratii anunta ca nu ar trebui schimbati jucatorii care performeaza.

Mobilizare exceptionala in Franţa contra reformei pensiilor. Sute de mii de oameni au iesit in strada zeci de orase, cu sprijinul sindicatelor si al partidelor de stanga.  Reforma propusa de Emmanuel Macron prevede intre altele, mărirea treptată a vârstei de pensionare de la 62 la 64 de ani şi cea a cotizaţiilor de la 41 la 43 de ani.

Iar in Noua Zeelanda, premierul Jacinda Ardern surprinde si anunta ca demisioneaza luna viitoare din functia de prim ministru, spunând că nu mai are "suficient de mult în rezervor" pentru a conduce. Ardern a condus Partidul Laburist la o victorie electorală zdrobitoare în 2020, dar popularitatea sa internă a scăzut la noi minime în ultimele luni.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 19 ianuarie 2023