Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cătălin Milea lansează albumul "Tetrismatic"

catalin_milea.jpg

Cătălin Milea va concerta pe scena Clubului Control în formula de Quartet, prezentand albumul "Tetrismatic"
Miercuri 25 ianuarie, Cătălin Milea nume reprezentativ al scenei autohtone de jazz, va concerta pe scena Clubului Control în formula de Quartet în care a înregistrat albumul "Tetrismatic", ce va fi lansat cu această ocazie.
Sursa imaginii: 
Lens Photography / Dragos Cristescu

Creativ, compozitor, profesor, un interpret desăvârșit, Cătălin Milea este muzicianul cu care foarte mulți artiști internaționali și-au dorit o colaborare. Pornind de la Carlo de Rosa, Eric Revis, Tommy Crane, Dick Oatts, Garbis Dedeian, Mircea Tiberian, Anca Parghel, Johnny Răducanu, Sorin Zlat, Sebastian Burneci, Tavi Scurtu sau Luiza Zan, ca să dau numai câteva exemple, Catalin Milea este considerat un artist jazz complet, un saxofonist explorând compoziții și inventând sunete. Pe 25 ianuarie, Cătălin Milea va concerta pe scena Clubului Control în formula de quartet pentru a prezenta albumul "Tetrismatic", lansat cu această ocazie.

„Venim cu un stil nou, acustic și electronic, vintage și modern în același timp, fără limitări, direct. TETRISMATIC e o coloană sonoră cinematică, cu schimbări de dinamică, de atmosferă, neașteptate și surprinzătoare ca un joc. Muzica a fost compusă ca niște piese de tetris care să te facă să plutești într-o aventură sonoră și vizuală în care avem libertatea să alegem în orice moment o direcție diferită.” – Cătălin Milea

Cu o activitate vastă în sfera sonoră, saxofonistul Cătălin Milea pendulează elegant între experiența concertistică efervescentă si cea pedagogică, prin care își propune să transmită nu doar detaliile tehnice legate de compoziție, ci si sensibilitatea sau emoția procesului creativ și a perceptiei sunetului. Fiind inițiatorul Jazz Compas - prima revistă de jazz românească sau prin seria de workshop-uri și masterclass-uri organizate, Cătălin Milea și-a consolidat rolul de susținător al mișcării românești de jazz. Multiplele sale colaborări și proiecte muzicale au surprins publicul meloman cu abordări dintre cele mai diverse, de la jazz lounge, la free jazz, la muzică de meditație și sound healing.

Line-up-ul concertului susținut pe data de 25 ianuarie în București, la Club Control, reunește unii dintre cei mai buni muzicieni de jazz de la ora actuală, care au potențat complexitatea sound-ului Tetrismatic:

Liviu Negru - chitară și efecte,

Iulian Nicolau - baterie și alte instrumente de percuție,

Adrian Flautistu - contrabas, bas electric și efecte,

Cătălin Milea - sax tenor, sax bariton, EWI (electronic wind instrument), efecte și samples,

Invitată specială - Ana Maria Roșu (voce).

Compoziția pieselor incluse pe "Tetrismatic" îi aparține lui Cătălin Milea, iar albumul a fost înregistrat de Victor Panfilov/Real Sound & Vision Bucharest. Biletele pentru concertul din Control, se pot achiziționa în avans din rețeaua Eventbook la prețul de 60 RON sau în seara evenimentului, la intrarea în sala de concert, în limita spațiului disponibil. 

Ușile Sălii Berlin se deschid începând cu ora 19.00, iar concertul va începe la ora 20.00.

 

 

 
Cătălin Milea vorbind despre album "Tetrismatic", in emisiunea RFI360.