Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 20 ianuarie 2023

ramstein.jpg

Baza militară Ramstein, Germania, vedere generală
Sursa imaginii: 
Facebook / Ramstein Air Base, Germany

Reuniune cruciala a NATO, la Ramstein, in Germania, de unde se așteaptă un răspuns privind transferul către Ucraina de tancuri Leopard 2, într-un număr suficient de mare pentru ca acestea să facă diferența pe câmpul de luptă. Subiectul opune un grup de state conduse de Polonia și guvernul federal german care deocamdată nu a aprobat acest transfer.

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

APADOR-CH le transmite șase întrebări ministrului Justiției, Cătălin Predoiu, și șefului CSM, Daniel Grădinaru, după ce ministrul a vorbit despre achitarea soțului fostei șefe a DIICOT, Dan Hosu, desi o sentinta definitiva este asteptata luna viitoare iar apoi a sugerat ca informatia eronata i-a parvenit din „surse neoficiale. Intre altele ONG-ul vrea sa stie care sunt sursele neoficiale care i-au transmis ministrului informația si care este mecanismul legal prin care un ministru al justiției poate avea acces la deciziile și sentințele instanțelor înainte de pronunțare.

”Tribunalul pentru crimele Rusiei în Ucraina ar trebui să prindă contur până la finalul anului”. O spune eurodeputatul USR/Renew Europe, Vlad Gheorghe, unul dintre inițiatorii rezolutiei adoptate ieri de Parlamentul European, document care prevede infiintarea acestei instante. Din punct de vedere juridic, rezolutia nu are caracter obligatoriu dar important este semnalul pe care il transmite.

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 20 ianuarie 2023