Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Protest al angajaților din spitalele CFR. "Ministerul Transporturilor vrea să desființeze unitățile medicale. Miza ar fi terenurile pe care se află" (interviu)

poza_sanatatea_fm.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook/ Federatia Sanitas din Romania

Angajați ai spitalelor CFR au protestat, miercuri, în fața Ministerului Transportului. Sunt revoltați că ministerul condus de Sorin Grindeanu intenționează să desființeze aceste unități medicale. Miza ar fi terenurile pe care se află acestea, de regulă în zone centrale", spune Denisa Popovici, președinta Uniunii Sindicatelor din Spitalele CFR.

Președinta Uniunii Sindicatelor din Spitalele CFR, Denisa Popovici, spune la RFI că i-a înaintat ministrului Transporturilor Sorin Grindeanu mai multe memorii prin care a încercat să afle de ce se vrea scoaterea acestor spitale din subordinea Ministerului Transporturilor, însă nu a primit niciun răspuns. 

" În spațiul public au apărut informații conform cărora, în urma unei solicitări a Secretariatului General al Guvernului, 25 de instituții și autorități care au rețea sanitară proprie, printre care Ministerul de Interne, Ministerul Apărării, Prefecturile, Primăriile etc. și-au arătat dsiponibilitatea de a prelua spitalele CFR. Ne-am întrebat și noi de unde această inițiativă și am aflat că de fapt a fost a ministrului Sorin Grindeanu, care dorește să destructureze această rețea a spitalelor CFR. De ce vrea să facă acest lucru? Habar nu avem, pentru că nu vrea să vină la nicio discuție cu noi și nu răspunde la niciuna dintre solicitările pe care i le-am adresat în scris", explică la RFI, Denisa Popovici, președinta Uniunii Sindicatelor din Spitalele CFR. Și Federaţia Sanitas va începe pe 6 februarie pichetarea Guvernului, timp de minimum o săptămână, după ce pe 1 februarie Consiliul Naţional va stabili tipurile de grevă, spune la RFI preşedintele Federaţiei Sanitas-Bucureşti, Viorel Huşanu.

Emisiuni disponibile : https://www.rfi.ro/tag/sanatatea-fm

 
Sănătatea FM, ediția din 25 ianuarie 2023