Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 25 ianuarie 2023

leopard.jpg

Tanc Leopard 2 în Finlanda, 4 mai 2022
Sursa imaginii: 
AP - Heikki Saukkomaa via rfi.fr

Dupa ce a primit nenumarate critici atat din partea Kievului cat si din partea aliatilor occidentali, cancelarul Olaf Scholz a confirmat oficial astazi că Germania va trimite tancuri de luptă Leopard Ucrainei.  Armamentul greu ar putea ajunge in 3 luni. Decizia Berlinului deschide calea altor ţări  precum Polonia, Spania şi Norvegia, de a livra Ucrainei stocurile de tancuri de tip Leopard. Si Administraţia Biden înclină să trimită tancuri Abrams în Ucraina, iar un anunţ ar putea fi făcut chiar săptămâna aceasta. Rusia condamnă decizia "extrem de periculoasă" a Germaniei,avertizând că vor fi "efecte ireparabile"

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

E loc de negocieri la rocada din luna mai, intre PNL si PSD, transmite președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu.  PSD va  prelua în luna mai funcția de premier de la PNL si vor face și un schimb de ministere. Social-democrații au sugerat însă în ultima perioadă ca miniștrii performanți să nu fie schimbați, în timp ce liberalii spun că acordul coaliției trebuie respectat.

Iar ANI a sesizat Parchetul cu privire la preşedintele Consiliului Judetean Timiş, Alin Nica, pe care-l acuză de conflict de interese, folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane şi fals în declaraţii pe vremea cand era primar de comuna. Sunt convins ca institutiile statului vor clarifica situatia, transmite Alin Nica.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 25 ianuarie 2023