Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 27 ianuarie 2023

romania_schengen.jpg

Sursa imaginii: 
Inquam Photos / George Calin

Franta si Olanda isi reafirma sprijinul pentru aderarea Romaniei la Schengen. Ministrul de externe Bogdan Aurescu a sustinut o conferinta de presa comuna cu omologii din Franta si Olanda. Sefa diplomatiei de la Paris a fost primita la Palatul Cotroceni de presedintele Klaus Iohannis.

 

sumarul emisiunii 40 de minute

Contre pe legile educatiei intre PSD si PNL.  Liberalii i-au dat replica  lui Vasile Dîncu, dupa ce acesta a anuntat că i-a cerut lui Marcel Ciolacu să solicite în Coaliție amânarea Legilor Educației, care ar avea nevoie de o revizie serioasa. „Există un consens în coaliție și un calendar asumat ferm”, transmite purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe. Timp in care atat elevii cat si parintii dar si societatea civila transmit semnale de nemultumire fata de faptul ca pachetul legislativ asumat de ministrul Ligia Deca nu e pus in dezbatere publica.

Iar administraţia de la Washington pledeaza  pentru acţiuni de reducere a tensiunilor in Cisiordania, in contextul apropierii turneului pe care secretarul de Stat american, Antony Blinken, îl va efectua în Egipt, Israel şi Cisiordania în perioada 29-31 ianuarie.  

 
Emisiunea 40 de minute din data de 27 ianuarie 2023