Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 30 ianuarie 2023

Cota unica PNL PSD.jpg

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, diferențe de opinie privind cota unică de impozitare
Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, diferențe de opinie privind cota unică de impozitare
Sursa imaginii: 
Inquam Photos/Octav Ganea

In contextul rotativei guvernamentale, programate pentru luna mai, liderul PNL Nicolae Ciucă respinge renegocierea ministerelor cu partenerii de la PSD. In ultimul timp, relatia dintre cele doua mari partide s-a tensionat dupa ce social-democratii au avansat ideea de a-si pastra unele din ministerele pe care le conduc acum si in fruntea carora sustin ca au performat, idee pe care liberalii nu o agreaza.

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Bucureștiul și Viena vor începe în curând discuțiile la nivel tehnic pentru a debloca situația aderarii Romaniei la Schengen. Anuntul vine din partea ministrului roman de externe. Bogdan Aurescu, a declarat  că rezultatul alegerilor din Austria, in urma carora Partidul cancelarului Nehammer a pierdut majoritatea absoluta, arată absenţa impactului folosirii temei Schengen în campanie.

Ne confruntam cu un val de caini abandonati!  O spune Nicusor Dan in prima iesire publica dupa cazul femeii omorate de caini la Lacul Morii. Primarul general  mai anunta ca va propune o suma consistenta pentru microcipare si sterilizare gratuita pentru proprietarii de caini. Sanctionati vor fi doar cei care refuza interventia.

Iar maine in Franta este zi de  grevă generală, la nivel naţional, context în care sunt aşteptate perturbări in sistemul de transport. Sunt asteptate si proteste masive.  Motivul nemultumirii il reprezinta noua lege a pensiilor, un proiect al presedintelui Macron. Tensiunea politică şi socială a crescut şi mai mult în Franţa, in ultimele luni, pe fondul erodarii nivelului de trai.

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 30 ianuarie 2023