Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 31 ianuarie 2023

instant_victor_piturca_dna001_inquam_photos_george_calin.jpg

Sursa imaginii: 
Sursa imaginii: Inquam Foto/George Calin

Ar fi o greseala sa tratam dosarul  mastilor neconforme pntru spitalele MApN, ca unul izolat spune Sorin Ionita de la ExpertForum. El crede ca acest caz ar trebui sa intre in atentia unei comisii speciale a Parlamentului dar si in discutia CSAT, care ar trebui sa ne lamureasca daca vorbim de o situatie de vulnerabilitate la adresa sigurantei nationale.

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Continua pozitionarile publice in perspectiva rotativei guvernamentale programate pentru luna mai. Să nu-și imagineze cineva că din 25 mai va fi o guvernare pesedistă, recomand moderație,  transmite purtatorul de cuvant al PNL, Ionut Stroe. In ultimul timp, relatia dintre cele doua mari partide s-a tensionat dupa ce social-democratii au avansat varianta de a-si pastra unele din ministerele pe care le conduc acum, idee pe care liberalii nu o agreaza.

 Si, sunt din nou proteste masive in Franta si greve la nivel naţional.  Motivul nemultumirii il reprezinta noua lege a pensiilor, un proiect al presedintelui  Macron care prevede intre altele, cresterea varstei de pensionare, de la 62 la 64 de ani. Tensiunea politică şi socială a crescut şi mai mult în Franţa, in ultimele luni, pe fondul erodarii nivelului de trai.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 31 ianuarie 2023