Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 1 februarie 2023

marcel_ciolacu_facebook.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook/Marcel Ciolacu

PSD revine la ideea unei taxe de solidaritate pentru companiile mari pe care a propus-o și în vara anului trecut, însă nu a reușit să își convingă partenerii de coaliție. Marcel Ciolacu vrea o taxă de 1% pe cifra de afaceri pentru multinaționalele din România si considera ca ar fi o regulă corectă pentru toată lumea. Analistul economic Dragos Cabat ne-a vorbit despre taxa care se va regasi cel mai probabil  în programul de guvernare al social-democraților.

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

„Eventualele daruri din partea pacienților, dacă într-adevăr acestea există, ar putea reprezenta doar un mic gest de recunoștință din partea acestora, luând în considerare efortul și seriozitatea depuse în salvarea vieților lor”. Este punctul de vedere sustinut de aproape 100 de medici de la Spitalul Județean Suceava într-o scrisoare adresată instanței în care o susțin pe sefa Sectiei de Oncologie, acuzată că ar fi luat mită de la zeci de pacienți.

Creșterea taxei clawback la solicitarea Comisiei Europene va reprezenta un risc major pentru aprovizionarea pacienților români cu medicamente, atrag atentia poducatorii care solicită eliminarea taxei pentru medicamentele ieftine,   folosite de aproape 13 milioane de români.

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 1 februarie 2023