Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Toate ţările sunt ''periculos de nepregătite'' pentru viitoarele pandemii (Federaţia Internaţională a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie)

covid_19.jpg

Sursa imaginii: 
pixabay.com

Semnal de alarmă tras de Federația Internațională a Societăților de Cruce Roșie și Semiluna Roșie: țările lumii sunt "periculos de nepregătite" în fața unei noi pandemii, a transmis organismul internațional. "Este foarte important ca omenirea să fie pregatită, pentru a limita pierderile umane", spune la RFI, profesorul Emilian Popovici, vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie. 

 

Lumea este „periculos de nepregătită” pentru viitoarele pandemii, a transmis Federația Internațională a Societăților de Cruce Roșie și Semiluna Roșie (IFRC) într-un raport publicat luni, în care solicită țărilor să își actualizeze planurile de pregătire până la sfârșitul anului. În Raportul World Disasters 2022, IFRC a spus că „toate țările rămân periculos de nepregătite pentru viitoare focare”, în ciuda faptului că pandemia de COVID-19 a ucis mai mulți oameni decât orice cutremur, secetă sau uragan din istorie.

"În mod clar, această pandemie nu a fost abordată la nivel global, ci a fost vorba de o abordare regională, pe regiuni mari- Europa, America de Nord, America de Sud- dar nu în totalitate, pentru că au rămas zone întinse din Asia și din Africa, de exemplu, care nu au fost cu măsuri și nici cu vaccinare. Acesta a fost cel mai important semnal de alarmă pe care eu l-am remarcat în acel moment de derulare a pandemiei. Iată că un organism internațional important remarcă exact acest aspect, că țările lumii sunt periculos de nepregătite în situația repetării unei pandemii. Care nu poate fi anticipată. (...) Dar, în mod clar, o nouă pandemie va fi la un moment dat, iar omenirea trebuie să fie pregatită de această dată, pentru a limita pierderile umane, în primul rând", explică la RFI, profesorul Emilian Popovici, vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie. 

Emisiuni disponibile : https://www.rfi.ro/tag/sanatatea-fm

 

 
Sănătatea FM, ediția din 1 februarie 2023