Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 3 februarie 2023

ursula_bun.jpg

Ursula von der Leyen
Sursa imaginii: 
Facebook / Comisia Europeană în România

Primul summit european la Kiev de la inceputul razboiului. Se cauta consens pentru noi sancțiuni împotriva Rusiei, dar calatoria spre UE nu va avea scurtaturi, spun ferm oficialii europeni. Intre timp, Ucraina avertizează că trupele ruse se adună la graniţe, cel mai probabil pentru o ofensiva masiva.

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

​​Opt ONG-uri cer demisia ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu,  si acuza „un posibil amestec într-un dosar de corupţie”. „Există suspiciuni rezonabile că a avut acces la informaţii dintr-un dosar aflat pe rol, un dosar cu mare încărcătură politică”, au transmis organizaţiile, referindu-se la dosarul soţului fostei şefe a DIICOT Giorgiana Hosu. In 40 de minute explicatile lui Ovidiu Voicu, directorul Centrului pentru Inovare Publica, unul din ONG-urile mentionate.  

Si, astazi a venit anuntul cu locul de unde va pleca flacara olimpica pentru Jocurile Olimpice cate vor fi gazduite de Paris, anul viitor. Orasul desemnat este Marsilia. Traseul complet al torţei olimpice până in capitala franceza urmează să fie anunţat la sfârşitul lunii mai, anul viitor.  

 
Emisiunea 40 de minute din data de 3 februarie 2023