Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 6 februarie 2023

cutremur-turcia.jpg

Sursa imaginii: 
AP via rfi.fr

Doua cutremure devastatoare au lovit astazi Turcia. Bilantul victimelor creste rapid, acum sunt peste 2000 de morți și mii de răniți. Ankara a solicitat ajutor international. Două aeronave militare cu medici si materiale de salvare au decolat din România spre Turcia. La întoarcere, una dintre aeronave îi va aduce în țară pe cei nouă studenți și profesorul coordonator, care au cerut ajutor pentru repatriere.

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

In Ucraina este asteptat un anunt oficial privind demiterea ministrului Apararii, ca urmare a unui scandal de corupţie legat de aprovizionarea armatei. Presa ucraineana avanseaza ca titular ar urma să fie şeful contraspionajului militar.

In Franta Adunarea Națională începe astazi dezbaterea în plen a contestatului proiect de reformă a sistemului de pensii. Maine sunt prevazute noi greve si manifestatii. Cea mai controversata prevedere din pachetul legislativ vizeaza cresterea varstei de pensionare de la 62 la 64 de ani.

Iar la Bucuresti primarul si prefectul isi lanseaza acuzatii pe tema zonelor protejate. Bucurestiul este in pragul unui dezastru arhitectural, crede vicepresedintele Asociatiei Eco-Civica, Dan Trifu. Reactia sa vine dupa ce primarul Nicusor Dan a anuntat ca prefectul Toni Greblas-ar pregati sa atace in instanta regulamentul ce vizeaza modul in care se poate construi in zona istorica a Bucurestiului.

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 6 februarie 2023