Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cutremur în Turcia - cât preţ pui pe viaţa ta?

ora-de-risc-asigurari_cutremur.jpg

Sursa imaginii: 
Ora de risc

Suntem la aproape 46 de ani de la ultimul cutremur major din România şi doar o zi de la cele cu magnitudine de peste 7 grade pe scara Richter din Turcia. Ce le diferenţiază?

 

În fapt, doar distanţa geografică şi cea de timp, iar experţii seismologi şi statisticile ne arată clar că aceste fenomene cu efecte grave se vor mai întâmpla, căci au loc periodic. Aşadar, întrebarea nu este dacă vor mai avea loc, ci când şi cât suntem de pregătiţi fiecare dintre noi pentru a contracara efectele.

În acelaşi timp, rata de penetrare a asigurărilor de locuinţă obligatorii în ţara noastră este una foarte mică - de doar 20%, iar a celor voluntare/facultative este de sub 17%. Ce se va întâmpla cu celelalte 4 locuinţe din 5 care sunt total neasigurate şi care vor fi afectate în cazul unui cutremur? Câţi dintre români au o asigurare de viaţă sau de sănătate care ar putea atenua efectele şi aşa devastatoare ale unui cutremur de o asemenea anvergură?

Despre toate acestea au discutat la Ora de risc Sergiu COSTACHE, Preşedinte ApPA şi Cristian Dan IONESCU, Consultant Expert în asigurări.

Emisiuni disponibile : http://www.rfi.ro/tag/ora-de-risc

Pentru a urmări toate emisiunile, dezbaterile şi interviurile din programul Ora de risc, vă invităm să vă abonaţi la canalul de YouTube al RFI Romania (click şi pe clopoţel pentru notificări).