Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 8 februarie 2023

sunak_zelenski.jpg

Rishi Sunak și Volodimir Zelenski
Rishi Sunak l-a întâmpinat pe Volodimir Zelenski care face a doua vizită în străinătate în ultimul an după cea din Statele Unite
Sursa imaginii: 
Facebook Rushi Sunak

Miniturneu diplomatic al presedintelui ucrainean. Volodimir Zelenski a mers astazi la Londra, prima vizită în Regatul Unit de la invazia Ucrainei, în urmă cu aproape un an. Liderul de la Kiev ajunge in aceasta seara la Paris iar maine la Bruxelles, pentru un summit al şefilor de stat şi de guvern din Uniunea Europeana şi un discurs  în faţa eurodeputaţilor.

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Analizam si declaratia prefectului Capitalei, Toni Greblă, care spune că blocurile construite în anii 50 – 60 care necesită consolidare este mai bine să fie demolate, iar alte locuinţe să fie ridicate în locul lor. Clădirile istorice nu pot fi demolate, acestea trebuie consolidate indiferent de cost, completeaza prefectul. Intre timp, bilanţul victimelor cutremurelor care au lovit Turcia şi Siria a depășit 11.200 de morţi. Presedintele Erdogan s-a deplasat  în zona cea mai afectată de cutremur.

Iar nouă organizații ale societății civile acuză PNL că vrea să restricționeze libertatea întrunirilor și dreptul la liberă exprimare prin intermediul unui proiect de modificare a Codului Penal. Sunt propuse pedepse cu închisoarea pentru încăierare, tulburarea liniștii și pentru ultraj.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 8 febrarie 2023