Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


“Trei lecții despre iubire”, un nou atelier la Fundația Calea Victoriei

iubirea.jpg

"Trei lecţii despre iubire: Atelier filosofic interactiv" la Fundaţia Calea Victoriei
"Trei lecţii despre iubire: Atelier filosofic interactiv" incepe in 22 februarie fiind structurat in trei intalniri, toate gazduite de Fundaţia Calea Victoriei
Sursa imaginii: 
Fundaţia Calea Victoriei

Despre iubire se vorbeşte încă de la începuturile filosofiei. O atestă însăşi numele său: „iubire de înţelepciune”. Însă iubirea e doar un cuvânt până când cineva îi dă înţeles. E dificil de spus ce anume este iubirea pentru că sensul ei se revelează într-o experienţă trăită. Iubirea e un act care ne angajează cu totul, acesta fiind motivul pentru care orice încercare de a o defini riscă să fie limitată.

Încă din istorie, iubirea a cucerit lumi și în aceeași măsură a distrus prin consecințele ei, experienţa iubirii este cea care ne guvernează viaţa afectivă și astăzi şi face posibilă relaţia dintre noi şi ceilalţi. Ce este iubirea și este adevărată vorba aceea că iubirea ar fi oarbă? Cât de mult s-a schimbat iubirea? Pornind din perspectiva filosofilor care au tot încercat să o explice de-a lungul timpului, cât mai regăsim din ea astăzi, în inimioarele sub forma de emoticoane împrăștiate pe toate platformele sociale? Câteva întrebări pentru a lansa discuția despre acest atelier filosofic interactiv, programat din 22 februarie la Fundația Calea Victoriei, răspunsuri primim de la Andreea Neagu și Cristina Cristea.

Înscrieri pentru cursul "Trei lecţii despre iubire: Atelier filosofic interactiv", pe site-ul Fundației Calea Victoriei, aici.