Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 16 februarie 2023

Stau picioare acuzatii ANI Nicusor Dan.jpg

Nicușor Dan, acuzat de ANI de abuz în serviciu și conflict de interese
Nicușor Dan, acuzat de ANI de abuz în serviciu și conflict de interese
Sursa imaginii: 
Arhiva RFI

Primarul  Nicușor Dan, este acuzat de ANI de abuz în serviciu și conflict de interese. Agenția de Integritate a sesizat Parchetul General, Curtea de Conturi și Prefectura. Edilul reactioneaza si transmite ca va ataca în instanță raportul Agentiei Nationale de integritate, considerand că ANI îi impută două fapte „pentru care are o interpretare eronată a legii”.

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Neutralitatea s-ar putea în curând să nu ajute. Trebuie să ne consolidăm apărarea. Este una din declaratiile proaspatului premier de la Chisinau. Cabinetul Dorin Recean a primit votul de învestitura. Programul de guvernare are trei mari directii: măsuri anticorupţie, investiţii şi securitate. Un portofoliu nou apare in executivul moldovean- ministerul Energiei.

Un caz revoltator s-a petrecut la Iasi unde un elev de clasa a V-a, care se găsea în plasament familial, a fost bătut de un profesor. Acesta a venit la locuința băiatului, i-a spus asistentei maternale ca vrea sa discute cu baiatul dar odata intrat in casa s-a napustit asupra copilului, lovindu-l cu o curea.  Cadrul didactic ar fi fost deranjat de o caricatura  facuta de elev.

Franţa este din nou în grevă astazii, în cea de-a cincea zi de mobilizare socială la nivel naţional. Nemulţumirea  angajatilor este legată de reforma pensiilor care prevede, printre altele, creşterea treptată a vârstei de pensionare de la 62 la 64 de ani şi majorarea perioadei de cotizare la 43 de ani. Perturbari s-au inregistrat cu precadere in transporturile feroviare şi  aeriene.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 16 februarie 2023