Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 20 decembrie 2023

2023-02-20t104800z_660368771_rc2yez9cb5b8_rtrmadp_3_ukraine-crisis-biden.jpg

Președintele american Joe Biden, alături de președintele ucrainean Volodimir Zelenski, in Ucraina, la kiev, 20 februarie 2023.
Sursa imaginii: 
rfi.fr/REUTERS - GLEB GARANICH

 In contextul deplasarii in Polonia, presedintele american Joe Biden a facut o vizita surpriza la Kiev. Şeful Casei Albe a anunţat un nou ajutor militar pentru Ucraina, în valoare de 500 de milioane de dolari dar deplasarea lui are mai ales o valoare simbolica, in perspectiva implinirii unui an de razboi.

 

sumarul emisiunii 40 de minute

Incercam sa ne lamurim si in ce priveste situatia de pe Canalul Bastroe despre care  Romania cere explicatii Ucrainei. Ambasadorul Ucrainei a fost convocat la MAE dupa ce ministerul infrastructurii de la Kiev a comunicat ca adâncimea de navigare pe canal a crescut de la 3,9 la 6,5 metri, desi initial, partea ucraineana a susţinut că este vorba doar despre lucrări de întreţinere a căii navigabile.

O nouă reacție în scandalul medicilor care ar fi implantat unor pacienţi stimulatoare cardiace de la persoane decedate. Situatia de la Iasi se petrece în multe alte spitale din țară, sustine vicepreședintele Comisiei pentru Sănătate din Camera Deputaților Emanuel Ungureanu. Politicianul transmite ca un audit al Ministerului Sanatatii  a scos la iveala nereguli in cazul actualei conduceri a a Spitalului Sf Spiridon, unde activa medicul Dan Tesloianu.

O initiativa a liberalilor, sustinuta de PSD, starneste revolta ONG-urilor. Acestea ar putea fi obligate să depună o garanție în bani când vor contesta în instanță proiectele imobiliare sau de infrastructură. Inițiatorii proiectului legislativ susțin că vor să limiteze numărul acțiunilor introduse în instanță cu rea credință și care conduc la blocarea unor investiții. In aceasta seara, reactia Georgianei Iorgulescu, director executiv  la Centrul pentru resurse juridice  

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 20 februarie 2023