Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 21 februarie 2023

presedintele_vladimir_putin_21_septembrie_2022.

Presedintele Vladimir Putin, 21 septembrie 2022.
Presedintele Vladimir Putin, 21 septembrie 2022.
Sursa imaginii: 
AP

Occidentul a inceput razboiul, noi am folosit forta pentru a-l opri. In discursul anual despre starea natiunii, in fata parlamentului rus, presedintele Putin invinuieste Vestul si Kievul pentru razboi si face promisiuni soldatilor de pe front si populatiei. Declaratiile au loc in contextul in care vineri se implineste un an de razboi iar ieri, presedintele american Joe Biden a venit intr-o vizita surpriza la Kiev.

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Comisia Europeană a cerut informații suplimentare din partea autorităților ucrainene despre presupusele lucrări majore pe Canalul Bâstroe. Kievul a transmis Comisiei că face operațiuni de „dragaj operațional”  dar nu plănuiește „lucrări de amploare”. PSD si PNL au reactionat opus pe subiect pe care pare ca-l instrumentalizeaza politic dar inadevcat la contextul international, crede jurnalista Sabina Fati. Un interviu in 40 de minute.

Liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu, explică care au fost motivele pentru care a depus controversatul proiect de lege privind ONG-urile, criticat dur de multe organizații neguvernamentale: “Există ONG-uri care acționează la comandă”, spune parlamentarul. toate argumentele, in aceasta seara.

Iar intr-o deplasare in tara, presedintele Emmanuel Macron isi apara odata in plus controversatul proiect de reforma a pensiilor care i-a scos in strada pe francezi in ultimele saptamani.  Reforma care prevede creşterea vârstei de pensionare de la 62 la 64 de ani permite să fie creată mai multă bogăţie pentru ţară, a justificat seful statului.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 21 februarie 2023