Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 22 februarie 2023

biden_maia.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook/Maia Sandu

Dupa ce la Varsovia a primit asigurari de la presedintele Biden ca Statele Unite vor sprijini Republica Moldova, maine Maia Sandu vine intr-o vizita de lucru la Bucuresti. Contextul este delicat, dupa ce ieri, Vladimir Putin a anulat un decret ce recunoștea „suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova” în problema transnistreană. Saptamana trecuta Maia Sandu anunta că Rusia are un plan de subminare a Republicii Moldova. 

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Ministerul Educatiei a publicat lista scolilor cu risc seismic 1. Sunt 21 la nivelul intregii tari, sali de clasa, laboratoare sau cladiri cu alte destinatii. Federatia Parintilor face apel la autoritati sa demareze consolidarea acestora. Școala Normala Vasile Lupu din Iași singura cu risc seismic de grad I își închide porțile.

 Agentia Nationala de Integritate critica o iniţiativă legislativă depusă la Comisia juridică a Senatului, prin care se aduc modificări regimului de depunere, evaluare şi anonimizare a declaraţiilor de avere şi de interese în cadrul instituţiilor publice de apărare, ordine publică şi securitate naţională.  

Iar Franța este în stare de alertă din cauza secetei, ceea ce determina autoritățile sa anunțe restrictii de luna viitoare pentru utilizarea apei, după cea mai secetoasă iarnă din 1959 până acum.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 22 februarie 2023