Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 23 februarie 2023

maia_sandu-_23_februarie.jpg

Maia Sandu primita la Palatul Cotroceni de Klaus Iohannis
Sursa imaginii: 
presidency.ro

In ziua in care Maia Sandu se afla la Bucuresti intr-o vizita de lucru, responsabilii de la Chisinau avertizeaza asupra unei noi tentative a Rusiei de a destabiliza  Republica Moldova. Ministerul rus al Apararii a acuzat Ucraina ca planuieste sa invadeze Transnistria, intr-o operatiune sub steag fals.

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

25% dintre români dezaprobă furnizarea de ajutor umanitar oamenilor afectați de război, cea mai mare proporție dintre toate țările membre ale UE, in conditiile in care la vecinii bulgari rata de dezaprobare este de 15 procente. Spre comparatie,  olandezii, lituanienii si luxemburghezii se opun doar in proportie de 1% ajutorului umanitar. Sociologul Remus Stefureac comenteaza cifrele icelui mai recent eurobarometru.

Specialistii avertizeaza inca odata asupra discrepantelor dintre sistemul de educatie si nevoile din piata muncii. Universitățile crează savanți care nu sunt folositori societății, spun chiar cadrele didactice.  Studii recente arata că pe langa faptul ca România este țara din Uniunea Europeană cu cea mai mică pondere de absolvenți de facultate, din ce în ce mai mulți angajați cu studii superioare lucrează pe posturi unde nu au nevoie de aceste diplome.

Iar in Marea Britanie, zeci de angajatori care au testat săptămâna de lucru de patru zile au decis, în mare parte, să o mențină, în urma unui proiect pilot salutat ca un progres de către militanții pentru un mai bun echilibru între viața profesională și cea privată.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 23 februarie 2023