Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 27 februarie 2023

scoala.jpg

Sursa imaginii: 
Pixabay (ilustrație)

Liceele vor putea organiza examen separat de admitere pentru 60% din locuri, pe lângă Evaluarea Națională. Restul de 40% din locuri rămân pentru repartizare computerizată.  Este una din prevederile noilor legi ale educatiei, proiecte prezentate astazi de ministrul Ligia Deca care a fost criticată pentru lipsa de transparenţă privind aceste legi.

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

La Chisinau, ministerul justitiei pune in dezbatere publica un proiect de lege care va defini criteriile in functie de care o persoana poate fi considerata oligarh. Cei in cauza vor fi trecuti intr-un registru special. Discutam pe larg in aceasta seara.

Apar noi informații în scandalul dispozitivelor cardiace refolosite de la cadavre. "Ministerul Sănătății știa de 4 ani de reutilizarea dispozitivelor de la de la persoane decedate, dar a tăcut", acuză deputatul USR Emanuel Ungureanu. De partea sa, președintele Colegiului Medicilor din România  spune ca vina e impartita intre medic si spital.

 Iar in Franta reforma pensiilor intra in dezbaterea Senatului. Cresterea varstei de pensionare, de la 62 la 64 de ani, este cea mai controversata prevedere, care a scos in strada zeci de mii de francezi in ultimele saptamani.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 27 februarie 2023