Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 28 februarie 2023

chisinau.jpg

protest sor chisinau
Unii protestatari au cerut demisia noului premier Dorin Recean
Sursa imaginii: 
Associated Press

Manifestanti pro-Rusia, simpatizanti ai Partidului Sor, au protestat in centrul Chisinaului, impotriva Guvernului. Pe de alta parte, invocand evolutiile recente din Republica Moldova, din 14 martie, Wizz Air opreste zborurile spre si dinspre Chisinau. Imediat corespondentul RFI la Chisinau cu toate informatiile.

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Judecătorii Curții Constituționale au decis să respingă sesizarea USR și a Forței Dreptei pe legea care majorează salariile primarilor. Ceea ce inseamna ca indemnizatiile acestora vor creste, in unele cazuri cu pana la 2000 de lei.

Apar noi informatii despre cazul medicului cardiolog iesean, Dan Tesloianu, acuzat că le implanta pacienților stimulatoare de la persoane decedate. Ca sa-i determine sa faca operatia, doctorul sustinea ca inima acestora funcționează la 25% din capacitate. Mai mult, le conditiona interventia de analize făcute la clinica lui privată. RFI va prezinta in aceasta seara mărturia fiicei unei ieșence care în urmă cu patru ani a primit un stimulator cardiac, fiind operata de echipa medicului Tesloianu.   

Peste 80% din posturile vacante din sistemul sanitar nu au fost scoase la concurs în perioada 2014-2021, potrivit unui raport al Curții de Conturi. Între primele 10 specialități medicale cu cel mai mare deficit de medici se numără terapia intensivă, cardiologia, medicina de urgență și cea de laborator. Discutam pe larg in aceasta seara.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 28 februarie 2023