Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


actualitatea de joi, 2 martie 2023

vladimir_putin_boxa_acuzati_razboi_ucraina.jpg

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu și președintele Vladimir Putin, doi artizani ai invadării Ucrainei
Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu și președintele Vladimir Putin, doi artizani ai invadării Ucrainei
Sursa imaginii: 
Pavel Bednyakov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Incident in regiunea rusa Briansk, la granita cu Ucraina. Presa ruseasca sustine ca militari ucraineni ar fi patruns pe teritoriul rus, ar fi ucis mai multi oameni si ar fi luat ostatici. Kievul avertizeaza ca este vorba de o provocare. Institutul pentru Studiul Războiului a atentionat recent  că Moscova își intensifică promovarea de informații pentru operațiuni sub steag fals care să distragă atenția de la esecul de pe câmpul de luptă.

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Proiectul de lege privind înlocuirea sintagmei „limba moldovenească” cu „limba română” în toată legislația Republicii Moldova, inclusiv în Constituție, a fost votat astazi  în prima lectură într-o ședință cu scandal a Parlamentului de la Chișinău. Imediat corespondentul RFI Valeria Vitu cu detalii

Demisia lui Ciprian Ciucu din fruntea PNL București, determina opozitia sa sustina că primarul sectorului 6 a facut aceasta miscare pentru ca liberalii s-ar fi inteles cu PSD-ul, în demersul sprijinirii candidaturii Gabrielei Firea la Primăria Capitalei. Vine cu o analiza politologul Andrei Taranu.

Iar miniștrii de externe ai celor mai mari 20 de economii din lume -G20- se reunesc astazi la New Delhi. Secretarul de stat american Antony Blinken s-a întâlnit cu omologul său rus, ministrul de externe Serghei Lavrov, în marja reuniunii, primul contact direct al celor doi oficiali de la lansarea invaziei in Ucraina. 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 2 martie 2023