Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Răzvan Crișan – Omul care te împrietenește cu orașul tău

foto_razvan_crisan.jpg

Mirel Bran și Răzvan Crișan în studioul RFI Romania
Sursa imaginii: 
RFI Romania

În culturile orientale oamenii cred ca venim pe lume cu un contract. Este vorba despre un contract pe care noi l-am facut în tarîmul unde traieste vesnic sufletul nostru. Am trecut în acest contract ceea ce ne dorim noi în spatiul dintre nasterea si moartea noastra pe care îl numim viata. Daca asa stau lucrurile, Razvan Crisan a venit pe lume cu un contract clar ca lumina zilei : sa ne împace pe noi, românii, cu noi însine.

 

 

Cu ce ? Cu mîncare impregnata de idei. A început aventura asta la Bucuresti unde a creat locurile în care noi, românii, putem redescoperi produsele românesti în farfuriile noastre. Ati auzit cu siguranta de bucatariile sofisticate cu produse din cele patru colturi ale lumii. Razvan Crisan ne arata ca se poate face bucatarie de cea mai înalta calitate cu produse pur românesti adunate de la producatori locali.

Cum a facut ? A pus pe picioare mai multe cafenele, gradini de vara si restaurante care aduc Bucurestiul pe harta oraselor care conteaza. Este co-fondator si CEO al grupului Kane care detine restaurantul de fine dining cu acelasi nume, pizzeria Mamizza, Mercato Kultur si cafeneau M60 din Piata Amzei din Bucuresti. A dezvoltat de asemenea mai multe concepte comunitare cum sînt Mercato Comunale si Localnicii. Mai multe despre el si proiectele lui puteti afla la adresa : localnicii.ro.

 

Toate edițiile emisiunii Noi venim din viitor: https://www.rfi.ro/tag/noi-venim-din-viitor

 
Emisiunea Noi venim din viitor din 3 martie 2023