Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rock poetic și curajos, cu Delta pe Obraz

deltapeobraz23.jpg

Duminică 12 Martie 2023, Delta pe Obraz cântă la București, în Expirat.
Războiul din Ucraina i-a făcut să lanseze o piesă care surprinde bine vremurile tulburi în care trăim. “După Război” stârnește o puternică emoție și poate fi un prim motiv pentru cei care iubesc muzica lor, să caute online și alte piese ale trupei Delta pe Obraz.
Sursa imaginii: 
Delta pe Obraz

Vorbim despre o trupă apărută prin 2016 la Chișinău, creația a doi actori care iubesc muzica Gheorghe Gușan și Cristian Chirilă. Gheorghe Gușan a rămas "poetul" din trupă, în jurul căruia instrumentiștii s-au mai schimbat, sunetul a rămas la fel de alternativ și tânăr.

Din începuturile lor, fanii își amintesc desigur piesa “Moarte”, și primul concert memorabil, într-o zi de 8 martie 2020, la Chișinău. Războiul din Ucraina i-a făcut să lanseze o piesă care surprinde bine vremurile tulburi în care trăim. Piesa “După Război” stârnește o puternică emoție și poate fi un prim motiv pentru cei care iubesc muzica lor, să caute online și alte piese ale trupei Delta pe Obraz.

“Suntem solidari cu poporul ucrainean, care este victima unei terori, pe care nu o putem încadra în sec XXI. Pentru PACE! Pentru PACE pe tot Pământul!", spune Delta pe Obraz, pe Youtube.

În mai 2022 au lansat într-un alt concert piesa “Amanta”, iar în 2023, trupa și-a propus ca în fiecare lună, în ziua de 20, să lanseze câte o piesă nouă, așa că avem piese ca “Minte-i Frumos”, “Epitaf” sau “Nu mă ating”. Duminică 12 Martie, Delta pe Obraz cântă la București, în Expirat.

Pentru prima dată în studioul RFI România, Andrei, Seva și Gelu, parte din trupa Delta pe Obraz.